Loading...

A Points program ismertetése

Az RCI Points program rugalmas lehetőséget kínál a tagoknak az üdülési tulajdonjoguk elcserélésére és más üdülők felkeresésére szerte a világon. Ön dönti el, hogy hová és mikor utazik, valamint ugyancsak Ön dönt a szállása méretéről a szabad kapacitások és a birtokolt pontmennyiség alapján.
A teljes hetek cseréjén kívül hosszú hétvégéket is foglalhat a bejelentkezés előtt akár tíz hónappal korábban – akkor is, ha csak egyetlen éjszakát szeretne maradni (kizárólag kijelölt üdülőkben).

Az Önnek kiosztott pontértékhez egy használati év tartozik, amelyben üdülési jogra cserélheti el pontjait körülbelül 100 ország mint 4000 üdülőjében.

Háromféle ponttípus létezik: rögzített időbeosztású, változó időbeosztású és tiszta pont. A Points cserék foglalása a birtokolt pontok típusától függ.

Rögzített időbeosztású pontok

Üdülési hetéhez egy adott pontértéket rendelünk hozzá számos tényező alapján, ilyenek például a következők:

• Kereslet és kínálat az üdülőben
• Az Ön által birtokolt lakóegység típusa
• Az időszak, amelyben a tulajdonjogát birtokolja

Ha ugyanazt a hetet és apartmant birtokolja minden évben, akkor rögzített időbeosztású tulajdonjogról beszélünk. Ha a normál hetébe szeretne visszatérni, akkor a saját hét lefoglalása szükséges 13-12 hónappal a kezdő dátum előtt. Ha a saját tulajdonjogú üdülőjébe szeretne visszatérni, de nem abban a rögzített időtartamban, amelyet eredetileg megvásárolt, akkor a saját üdülőn belüli foglalás időszakában foglalhat.

Változó időbeosztású pontok

Ha olyan hetet birtokol egy üdülőben, amely minden évben más hétre esik, akkor változó időbeosztású hétről beszélünk. Ha a saját tulajdonjogú üdülőjébe szeretne visszatérni, akkor saját üdülőn belüli foglalást kell végeznie a foglalandó hét kezdő dátuma előtt 12-11 hónappal.

Tiszta pontok

Ha olyan pontokkal rendelkezik, amelyek nem kapcsolódnak egy adott timeshare tulajdonjogú héthez, akkor tiszta pontokról beszélünk.