Loading...

A cserélési csereérték bemutatása

Az RCI rendszerében minden egyes csereüdüléshez külön csereérték tartozik. Ezt az értéket (cserélési csereérték) vetjük össze a deponálási csereértékkel annak megállapításához, hogy mely üdülések érhetők el Önnek.

A deponálási csereértékhez hasonlóan a cserélési csereértéket is elsősorban a keresés időpontjában érvényes kínálat, kereslet és kihasználtság határozza meg. Például ha a síszezonban keres egy coloradói csereüdülést, akkor a szükséges cserélési csereérték általában nagyobb, mintha ugyanezt az úti célt májusban vagy júniusban keresné. A rendelkezésre álló csereüdülési lehetőségek keresésekor a cserélési csereértékeket az egyes üdülői lakóegységek jobb oldali részén láthatja.

Ha csereüdülést keres, eldöntheti, hogy a rendszerben elérhető összes csereüdülés vagy csak azon cserék között keres, amelyek csereértéke egyenlő vagy kisebb a deponálása csereértékénél.

Exchange Trading Power Explained

Exchange Trading Power Explained

Mi a különbség a cserélési csereérték és deponálási csereérték között?Mi a különbség a cserélési csereérték és deponálási csereérték között?

A legfontosabb különbség a deponálási csereérték és a cserélési csereérték között az, hogy a deponálási csereérték a deponálás időpontjában rögzített értékű. A cserélési csereérték folyamatosan változik, ahogyan az üdülések kereslete és kínálata ingadozik a rendelkezésre álló csereüdülések élettartama során.

• A cserélési csereérték nő (például az érték 20-ról 24-re változik adott időszak alatt), ha a kereslet meghaladja a kínálatot. Ez nagy valószínűséggel kiemelten keresett úti célokban fordul elő rendkívül népszerű időszakokban egész évben.

• A cserélési csereérték csökken (például az érték 12-ről 7-re változik adott időszak alatt), ha a kínálat meghaladja a keresletet. Ez alacsony keresletű régiókban és alacsony keresletű időszakokban fordulhat elő egész évben.

Exchange Trading Power Explained