Så bokar jag min semester

Du har massor av alternativ att välja bland. I den här guiden får du hjälp att boka rätt bytessemester.

När du har hittat en anläggning som du vill boka är det värt att läsa "Viktig information” innan du fortsätter. Öppna den längst ned i rutan "Tillgängliga enheter" eller i avsnittet "Avgifter".

Om du är redo att boka semesterresan klickar du på BEKRÄFTA. Men om du inte är helt säker än, och det är mer än 60 dagar kvar till semestern från dagens datum, kan du välja ”BOKA PRELIMINÄRT” för att reservera den i 24 timmar utan extra kostnad.

Följ sedan de här enkla stegen för att boka nästa bytessemester:

How to Book your Holiday

Steg 1: Bekräfta information

Du behöver bekräfta anläggningsinformationen och val av deponering innan du kan gå vidare med bokningen:

Så här bokar du en bytessemester: Välj deponeringen som du vill använda för din bokning genom att klicka på ”VÄLJ DEN HÄR DEPONERINGEN”.

Om du har fler än en deponering tillgänglig för användning, kan du kombinera dem för att ge dig en högre byterskraft. Detta ger dig tillgång till fler bytessemestrar, anläggningar och datum. Om du kombinerar olika alternativ visas ytterligare en ”KOMBINERA-knapp”. Välj den och följ anvisningarna för att kombinera. När det är klart visas de bytessemestrar som du kan boka.

Läs mer om att kombinera deponeringar här>

Så här bokar du extra semestrar eller sena erbjudanden: på anläggningen du har valt kanske du också kan köpa en extra semester eller sent erbjudande. För att göra det väljer du FORTSÄTT i avsnittet ”Eller, jag köper den här semestern för”.

How to Book your Holiday

Nu kan du bekräfta vem som ska resa. Om du vill ta med dig en gäst på resan läser du NÄRLIGGANDE ÄMNEN för att få mer information om att lägga till ett gästkort i bokningen. Om du är med på resan väljer du RCI-medlemmen är en del av resesällskapet.

Klicka på FORTSÄTT.

How to Book your Holiday

Steg 2: Lägg till tjänster

Nu är det dags att lägga till bytesskydd, som fungerar som säkerhetsåtgärd ifall du behöver avboka semestern. Lämna rutan ikryssad om du vill lägga till detta. Annars avmarkerar du rutan. Klicka sedan på FORTSÄTT.

How to Book your Holiday

Steg 3: Betalningsinformation

Ange betalningsuppgifter med vår säkra onlineutcheckning. RCI tillämpar inte ytterligare kortavgifter för medlemmar som bokar tillgängliga lägenheter online. RCI debiterar bara medlemmarna kostnaden för den tillgängliga lägenheten som visas online.  Om du ser att ytterligare avgifter har lagts till i din bokning ska du kontakta kreditkortsleverantören för att kontrollera om denne har tillämpat dessa avgifter

Glöm inte att om du är RCI Platinum-medlem kan du använda dina medlemsbelöningar för transaktionen innan vi beräknar återstående saldo.

Du kan också spara kortuppgifterna så att du kan använda dem i framtiden. Välj bara ”Använd det här kortet för framtida onlinetransaktioner.”

Steg 4: Bekräfta bokning

Läs igenom bekräftelseinformationen och kryssa i rutan längst ner på sidan för att bekräfta att du har läst och godkänt den viktiga informationen. Välj ”BEKRÄFTA” så är bokningen klar.

Kom ihåg att du alltid kan se bekräftelsen genom att välja MINA SEMESTERPLANER i MITT KONTO på medlemmens hemsida för kontot.

Trevlig resa!

How to Book your Holiday

Behöver du avboka?

Du kan avboka din bytessemester inom 24 timmar och få full återbetalning. Om du avbokar efter 24 timmar får du ingen återbetalning.

Kom ihåg att om du behöver avboka – oavsett anledning – upp till 14 dagar före incheckningen, så återbetalas bytesavgiften till ditt konto och du får tillbaka hela byteskraftsvärdet, om du köpte bytesskydd när du bokade semestern.