AANBEVOLEN VAKANTIEVERBLIJVEN

Florida


 

Florida

 

Florida heeft de bijnaam “Sunshine State” (zonneschijnstaat) en terecht, want het is een paradijs voor plezierzoekers en bezit alle elementen voor een geweldige vakantie voor het hele gezin.

Neem bijvoorbeeld Orlando, waar elk ogenblik iets opwindends te beleven valt. Hier bevinden zich de grootste en bekendste pretparken ter wereld: Disney’s Magic Kingdom, Epcot Center en Universal Studios waar de Wizarding World van Harry Potter slechts één van de onvoorstelbare, spannende attracties is.

Verder zijn er nog Seaworld, Islands of Adventure, Busch Gardens, Silver Springs en Gatorland. Wat u ook leuk of interessant vindt, van angstaanjagende achtbanen tot schattige dieren, in Florida bestaat er een park voor!

Pretparken zijn echter maar één reden om deze opwindende staat in het Amerikaanse zuiden te bezoeken. Florida heeft ook tal van natuurlijke attracties te bieden zoals de subtropische waterwegen door het nationale park de Everglades.

De Everglades hebben een voor de VS uniek ecosysteem. Hier leeft een grote verscheidenheid aan dieren zoals het witstaarthert, de rode lynx (bobcat), wasbeertjes en enorm veel verschillende vogelsoorten. Tijdens een rit op een zogenaamde “airboat” is er een goede kans
dat u schildpadden, reigers, krokodillen en alligators tegenkomt.

In Florida ligt ook één van de meest opwindende steden van de VS. Proef de Latijns-Amerikaanse sfeer in het opwindende Miami waar zowel Spaans als Engels wordt gesproken.

De art-decobouwstijl in South Beach is één van de vele trekpleisters van de stad, die ook de ideale uitgaansbuurt is. Miami is ook een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen dankzij zijn haven, één van de grootste in de VS.

Vergeleken met Miami is Fort Lauderdale veel rustiger, maar heeft genoeg te bieden, zoals een network van charmante kanalen waardoor het de bijnaam ‘het Venetië van Amerika’ heeft gekregen.

De stad bezit ook een aantal stranden, jachthavens en, niet te vergeten, het uitgebreide winkelparadijs Sawgrass Mills.

Hoewel u Florida het hele jaar door kunt bezoeken, kunt u het beste gaan in de periode van november tot april, als de schitterende stranden, zoals die van het tropische vakantiestadje Palm Beach, op hun best zijn.

Er zijn nog veel meer plaatsen een bezoek waard in deze opwindende staat, van Cape Canaveral, het centrum van de ruimtevaart, tot het natuurschoon van de Florida Keys, de eilandenketting in het zuiden van de staat. Florida is de vakantieplek bij uitstek en heeft voor elk wat wils.