Ειδοποίηση καταναλωτών

Συμβουλές προς τα μέλη μας

Όπως θα παρατηρήσουν τα μέλη μας από άλλες προειδοποιητικές οδηγίες σε αυτή τη σελίδα, διάφορες ασυνείδητες εταιρείες είναι έτοιμες να επιχειρήσουν να σας παραπλανήσουν ώστε να νομίσετε ότι συνδέονται με την RCI για να πωλήσουν τις «υπηρεσίες» τους. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι «υπηρεσίες» είναι πολύ κακής ποιότητας ή απλά ανύπαρκτες.

Κατά κανόνα, αυτές οι εταιρείες προσεγγίζουν τους πελάτες με ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ισχυρίζονται ψευδώς ότι είναι από την RCI ή ότι συνδέονται με αυτή. Αν λάβετε ένα ανεπιθύμητο τηλεφώνημα ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιο άτομο που ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί μαζί σας από την RCI ή με τη σύμφωνη γνώμη της RCI, θα πρέπει πάντα να ζητάτε, πριν κάνετε ο,τιδήποτε άλλο, την επιβεβαίωση των στοιχείων της τελευταίας ανταλλαγής που οργανώσατε μέσω της RCI (δηλαδή, πού και πότε ήταν). Αν δεν λάβετε ικανοποιητική απάντηση στο ερώτημά σας, τότε αυτό συνεπάγεται ότι η εταιρεία δεν είναι γνήσια και σας συνιστούμε εντόνως να διακόψετε αμέσως κάθε επικοινωνία, να μην αποκαλύψετε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία σας και να μην αγοράσετε οποιεσδήποτε υπηρεσίες σας προταθούν. Παρακαλούμε ενημερώστε την RCI, αν λάβετε οποιαδήποτε ύποπτα τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα υπόλοιπα μέλη και να λάβουμε όποια μέτρα μπορούμε για να σταματήσουμε αυτή την ενέργεια.

Σας συνιστούμε, επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τη Mindtimeshare (www.mindtimeshare.com), η οποία είναι μια Ένωση Καταναλωτών που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι έχουν υπάρξει θύματα απάτης αναφορικά με Χρονομερίδια. Θα χρησιμοποιήσει, με τη σύμφωνη γνώμη σας, ό,τι πείτε για να ερευνήσει περαιτέρω και να λάβει τα μέτρα που είναι εφικτά ώστε να δημοσιευτεί και να διακοπεί οποιαδήποτε ύποπτη και δόλια πρακτική. 

 

Praetorian Legal

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω εταιρεία (η οποία δεν είναι δικηγορική εταιρεία) ενδέχεται να έχει έρθει σε επαφή με μερικά μέλη RCI. Ειδικότερα, κατανοούμε ότι η Praetorian προσφέρεται να επικοινωνήσει με την RCI εκ μέρους μελών, προκειμένου να επηρεάσει ακυρώσεις των συνδρομών τους.

Η Praetorian χρεώνει για την παροχή των υπηρεσιών της. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ερωτήματα ή οι προβληματισμοί των μελών μπορούν να απαντηθούν γρήγορα και χωρίς καμία χρέωση, εφόσον προωθηθούν απευθείας στην RCI.

Συνεπώς, προτρέπουμε όλα τα μέλη με τα οποία επικοινωνεί η Praetorian να μην συμφωνήσουν να πληρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό σε αυτούς, αλλά να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την RCI.

 

Club Class/ ITRA/ RCI Action Group

Γνωρίζουμε ότι η ITRA ισχυρίζεται ότι έχει εκκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της RCI Europe και έχει προσπαθήσει να ελκύσει μέλη για να λάβουν μέρος σε αυτή την αγωγή μέσω διαφόρων μέσων. Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε ότι το επιχείρησε μέσω ενός οργανισμού με το όνομα "RCI Action Group". Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της RCI Europe στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου από μερικά τωρινά και παλαιότερα μέλη. Στο πλαίσιο της υπόθεσης, εξετάστηκαν 4 δοκιμαστικές αξιώσεις. Η RCI αμφισβήτησε εντόνως τις αξιώσεις που έγιναν και, σε μια απόφαση της 20ής Οκτωβρίου 2016, το Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της RCI σε όλες τις αξιώσεις.

 

www.timesharecompensation.co.uk (Ιανουάριος 2017)

Είμαστε ενήμεροι για την παραπάνω διαδικτυακή τοποθεσία/επιχείρηση αξιώσεων η οποία, παρότι δεν είναι δικηγορική εταιρεία, ισχυρίζεται ότι παρέχει υπηρεσίες αξιώσεων και αποζημίωσης σε καταναλωτές. Ειδικότερα, παρατηρήσαμε ότι υπάρχει στη διαδικτυακή τοποθεσία μια περιγραφή των αξιώσεων που εγέρθηκαν εναντίον της RCI από την "RCI Action Group" που αναφέρεται παραπάνω. Αυτή η περιγραφή είναι εξαιρετικά παραπλανητική και περιέχει ισχυρισμούς που είναι ξεκάθαρα αναληθείς. Ειδικότερα, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της RCI, απέρριψε όλες τις σχετικές αξιώσεις και έδωσε εντολή οι προσφεύγοντες να καταβάλουν τα έξοδα της RCI. Προτρέπουμε τα μέλη μας να μην εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο με αυτήν την επιχείρηση.

 

sellmytimeshare.tv
Monster Rewards SL

Λάβετε υπόψη ότι η RCI δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαδικτυακή τοποθεσία sellmytimeshare.tv ή την εταιρεία Monster Rewards SL. Δεν προσυπογράφουμε κανένα προϊόν και καμία υπηρεσία που παρέχονται από τη διαδικτυακή τοποθεσία sellmytimeshare.tv ή την εταιρεία Monster Rewards SL και οποιεσδήποτε αναφορές στην RCI στη διαδικτυακή τοποθεσία sellmytimeshare.tv έχουν γίνει χωρίς την άδειά μας.

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, αστυνομικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο που ερευνούν ζητήματα που αφορούν την εταιρεία Monster Travel και τη διαδικτυακή τοποθεσία SellMyTimeshare.tv εξέδωσαν εντάλματα, έκαναν έρευνα σε αρκετές εγκαταστάσεις και προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνιστάται οι καταναλωτές που έχουν προβληματισμούς σχετικά με αυτές και συνδεδεμένες επιχειρήσεις να υποβάλουν αμέσως μια αναφορά στην Action Fraud ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης http://actionfraud.police.uk ή καλώντας στο 0300 123 2040.

 

EZE Group

Την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, η EZE Europe Ltd, ο Dominic O'Reilly (ο οποίος περιγράφεται ως ο Διευθύνων Σύμβουλος της EZE Group) και η κόρη του, Stephanie O'Reilly, διευθύντρια της EZE Europe Ltd, εμφανίστηκαν στο Πλημμελειοδικείο του Μπέρμιγχαμ. Όλοι δήλωσαν ένοχοι για όλα τα αδικήματα σύμφωνα με τους Κανονισμούς περί προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτο εμπόριο, 2008. Οι κατηγορίες σχετίζονταν με παραπλανητικές ερμηνείες αναφορικά με την πώληση "Leisure Credits" (πιστώσεων αναψυχής), "Concierge Services" (υπηρεσίες υποδοχής) και ενός προϊόντος "διακοπών και lifestyle" καθώς και της συνδεδεμένης σκοπούμενης νομικής βοήθειας σε κατόχους χρονομεριδίων.  Οι πιστώσεις αναψυχής αποτέλεσαν το θέμα των επίσημων προειδοποιήσεων από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.