Vakantiebezit, of gedeeld vakantie-eigendom, houdt in dat u een bepaalde tijdsperiode, doorgaans een week of langer, koopt in een vakantieaccommodatie op een vakantieverblijf met voorzieningen zoals een zwembad, bar, restaurant en meer.

Vakantiebezit maakt eigendom van een vakantiehuis financieel mogelijk voor wie een tweede huis op een geliefde bestemming willen, maar zich het volledige eigendom niet kunnen veroorloven – of alle financiële verplichtingen rondom de aankoop van een tweede huis niet willen aangaan.

Vakantieverblijven bieden vaak de optie van weekeigendom aan, met de mogelijkheid om er extra weken op hetzelfde vakantieverblijf bij te kopen, of op andere vakantieverblijven van dezelfde ontwikkelaar. Als u besluit om niet elk jaar naar uw eigen vakantieverblijf te gaan, kunt u als RCI-lid uw eigen week in ons vakantieruilprogramma plaatsen en een andere week boeken op uw eigen vakantieverblijf, of een week op een heel ander vakantieverblijf. Accommodaties met eigendomsaandeel en bestemmingsclubs bieden doorgaans langere eigendomsperioden van meerdere weken, vaak in luxe accommodaties op eersteklas locaties.

"RCI biedt ons de vrijheid om de tijd te nemen en van onze vakantie te genieten. We krijgen naar ons idee genoeg ondersteuning ter voorbereiding op onze reizen en hebben eigenlijk nooit de behoefte aan een begeleide tour of reismaatschappij. Op die manier genieten we nog meer en kunnen we alles op ons eigen tempo doen"

Jean-Louis en Marie-Françoise: ruim 20 jaar RCI-lid

KLINKT DAT GOED?

Onze leden profiteren van grotere besparingen, meer vakantiemogelijkheden en flexibele manieren om te betalen.